November 23, 2011

Napovednik predavanja: Socialne igre na spletu kot orodje za boljše zdravje (12. 12. 2011)

Spletne socialne igre so v zadnjih dveh letih doživele razcvet in ustvarile milijardni trg. Razlogi za hitro rast so vedno večja uporaba spletnih socialnih omrežij, dostopanje do njih preko (pametnih) mobilnih naprav ter sama razpoložljivost iger. Poslovni modeli spletnih iger so zelo raznoliki - od zaračunavanja igranja do povezovanja brezplačnih iger v oglaševalske akcije, izobraževanje ali celo nova znanstvena odkritja. Predavanje bo skušalo odgovoriti na vprašanje, ali lahko (in kako) tovrstne igre, ki lahko v celoti  potekajo na spletu ali imajo tudi fizično komponento, uporabimo tudi za ohranjanje in spodbujanje zdravja posameznikov in skupin. S tem namreč korenito spreminjamo koncept dosedanjega javnega zdravja.


Če vas je pritegnilo, ste vabljeni na predavanje, ki ga bom imel  12. 12. ob 11:30 - 12:15 v mali predavalnici Dijaškega doma Koper ter bo služilo kot izvolitveno predavanje za naziv docent za področje eZdravje. Predavanje bo potekalo v slovenščini.


Če vas že srbijo ušesa, si lahko do takrat na temo zunanje motivacije in zdravja ogledate moj nedavni TEDx govor z naslovom We're motivated to stay healthy. Really?

No comments: